MAATKASTEN

Praktisch en ruimtebesparende kast indelingen creëren

Het uitwerken van een concept is volledig gratis. Hierbij is het belangrijk dat we ons eerst inleven in uw manier van leven en willen we dus U leren kennen. Indien U het wenst kunnen we onmiddellijk een voorstelling in 3D samenstellen. Om een voorstel te bekomen kan u best langskomen in de toonzaal, met een situatieschets van de ruimte waar u de wandkast wenst. Wij hebben in de eerste plaats de afmetingen van de beschikbare ruimte nodig, maar het is ook handig op deze schets de ramen, radiators en eventueel andere meubels aan te duiden.
Ook is het mogelijk om advies aan huis te voorzien. Op deze manier kunnen we een betere inschatting aan een creatieve oplossing. Zo kunnen we een realistische voorstelling uitwerken op basis van de structuur en de aard van de woning. Ook kunnen we dan een passend kleuradvies aanbieden.
Indien u akkoord gaat met ons voorstel en de bestelbon ondertekent, wordt er onmiddellijk een plaatsingsdatum afgesproken. Onze werfleider maakt met u een afspraak om bij u thuis alles exact te komen opmeten.
De leveringstermijn bedraagt vanaf het bestelmoment gemiddeld 7 á 9 weken.
In ieder geval staan wij steeds rechtstreeks in contact met onze klant en hebt U slechts één aanspreekpunt. Dit zowel voor het passend advies, het begeleiden tot het passende ontwerp alsook voor elke vraag die U onverhoopt nog mocht hebben.
De algemene regel is 21%. Maar als de woning voor privédoeleinden gebruikt wordt en de woning ouder is dan vijf jaar, dan kunnen wij het verlaagd BTW tarief van 6% aanrekenen, mits de kast definitief ingelijfd is in de bouw en dus in feite ´onroerend´ wordt.
Natuurlijk kan u een kast die wij bij u geplaatst hebben steeds vervolledigen. Wij bewaren alle maten en afwerkingen van onze realisaties zodat we u later zo goed mogelijk kunnen adviseren. Evenwel is het gamma aan accessoires dat wij voorstellen voorzien voor onze kasten. Enkel onze klanten kunnen profiteren van onze zeer handige accessoires (broeken- of dassenhouders, schoenenrekken, draadmanden, kledingliften, lichtlijsten, …)
Onze professionele leveringsdienst is uitgerust om het hoofd te bieden aan alle moeilijkheden. Omdat wij de van te voren precies de ruimte opmeten hebben we hierbij ook een inzicht in om het monteren zo efficiënt mogelijk uit te voeren.
In sommige gevallen is het onmogelijk om met de lift te leveren, dan zijn we verplicht via de trap te leveren, wat eveneens vakmanschap vergt. In dat geval is het overwegen waard om een buitenlift te laten voorzien. Hierbij nemen wij ook het initiatief en begeleiden en coërdineren hiervoor de juiste termijnen.
Van zodra de chape beloopbaar is, kan er gemeten worden. Als daar nog een parket of een andere vloerafwerking boven komt, dan moeten wij op de hoogte gesteld worden van de dikte van deze laatste.
Voor het inplannen van een schuifdeurkast met hanggedeelte voorziet u best een totale diepte van ± 72 cm. Dit impliceert een 60 cm diepe binnenkast met daarvoor een spatie van ± 3 cm tussen de voorzijde van de binnenkast en daar bovenop de breedte van het railsysteem, hetgeen doorgaans ± 9 cm bedraagt. Bij andere toepassingen vb kantoor is een binnenkast van 41 eerder aangewezen.
RC Interieur Design verwerkt enkel platen van 25 mm. De densiteit van de platen is minstens gelijk of vaker hoger dan die van haar collega´s. Bekijk een volledig ingeladen “kast in 18 mm van merk x” naast dezelfde in 25 mm van RC INTERIEUR en oordeelt u zelf. Het luttele prijsverschil dat wij duurder zijn is het overwegen méér dan waard.
De prijs varieert volgens het concept. Het kastgedeelte zonder deuren kan zéér eenvoudig opgevat worden, niettegenstaande de m² bergruimte steeds 100% benut kan worden. De rugwand wordt niet voorzien, en een mooi likje verf tegen de achterwand. Dit concept start vanaf een € 250,00 ex BTW en plaatsing per lopende meter, met een standaardhoogte van 220,8 cm. Hiervoor kan u een Basic schuifdeur (100% alu rails en profielen) met een paneelvulling plaatsen, waardoor de deuren los voor het kastinterieur kamerhoog en breed geplaatst worden voor een deurbreedte van ± 1 meter aan ongeveer € 260,00 ex BTW en plaatsing per deur. De goedkoopste uitvoering bedraagt dus zo’n € 510,00 per lopende meter totaal voor deuren en kasten in de goedkoopste uitvoering ex BTW en plaatsing. De prijs van lakglas deuren ligt beduidend hoger en is ook afhankelijk van het aantal verdelingen. Rekent u zo’n € 600,00 ex BTW en plaatsing per deur gemiddeld + kastinterieur dat met een gezonde mixing van hang, leg en laden en rugwanden een equivalent is aan de prijs van de deuren. Conclusie: de prijs van een schuifdeurkast op maat varieert tussen de € 510,00 en € 1.500,00 ex BTW en plaatsing per lopende meter, kamerhoog.
Gelakt glas is eigenlijk blank floatglas, dat aan één zijde met een hoge kwaliteitslak egaal bedekt is. Een uitstekend hechtingsprocédéé zorgt voor een zéér glad en glanzend aanzicht. Het is uiterst resistent tegen krassen en menige zuren en kan door middel van de meeste huishoudelijke onderhoudsprodukten gereinigd worden. In principe onderhoudt u lakglas net zoals gewoon glas. De laklaag zit steeds tussen de achterzijde van het glas en/of het achterpaneel of veiligheidsfolie. Het voordeel van lakglas is dat de glans, puurheid, uniformiteit de schoonheid en klasse benadrukt. Lichte kleuren zijn aanraders, gezien ze zich moeiteloos laten combineren met uw interieur.
ONZE MAATKASTEN
BEKIJK EEN GREEP UIT ONS AANBOD MAATKASTEN

BEKIJK OOK ONZE:

BEDDEN & BOXSPRINGS

DRESSINGS